Αντίπαρος, ο μικρός παράδεισος των Κυκλάδων

Αντίπαρος, ο μικρός παράδεισος των Κυκλάδων

Ποιος δεν είναι έτοιμος για μία απόδραση σε ένα μαγευτικό μέρος; Ποιος δεν θέλει να περάσει τις διακοπές του συνδυάζοντας διασκέδαση και ηρεμία.

Η Αντίπαρος είναι αυτό που ψάχνει ο καθένας μας στη σημερινή εποχή. Μόλις επτά λεπτά μακριά από τη «μεγάλη αδερφή» της, την Πάρο, το μικρό νησί των Κυκλάδων περιβάλλεται από δεκάδες άλλα νησιά με μεγαλύτερες δυνατότητες αλλά λιγότερα πράγματα να προσφέρουν.

Στην Αντίπαρο, ο χρόνος κυλάει πιο αργά απ’ ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει και πολλά μέρη τα οποία μπορεί να επισκεφθεί, υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο πρέπει να είστε σίγουροι: δεν θα χρειαστεί να κοιτάζετε το ρολόι σας. Τα smartphones στην Αντίπαρο δεν είναι διόλου απαραίτητα. Φυσικά μπορείτε να τα έχετε μαζί σας, όπως κάνετε πάντοτε στην καθημερινότητά σας. Όμως, όσο είσαστε στην Αντίπαρο δεν θα τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε online shopping διότι τα φυσικά καταστήματα στο νησί θα καλύψουν κάθε ανάγκη σας για αγορές.

Ίσως χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να ελέγξετε το ebanking σας ή να πληρώσετε έναν – δύο λογαριασμούς που επείγουν, αλλά πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για κάτι τέτοιο; Καθώς ο ήλιος της Μεσογείου θα καίει πάνω από το κεφάλι σας, θα σας σπρώχνει απευθείας στην κοντινότερη παραλία. Εκεί θα αναζητήσετε μία φυσική σκιά κάτω από τα θαλασσόδεντρα και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα παίξετε το πάντα δημοφιλές Cundy Crush, θα προχωρήσετε λίγο περισσότερο τις περιπέτειές σας στο περιβάλλον του Fortnite ή πιθανώς θα διασκεδάσετε με παιχνίδια σε online καζίνο. Αλλά το κινητό σας θα είναι χρήσιμο στο νησί μόνο για τέτοιες περιπτώσεις.

Α ναι: θα καλείτε και τους φίλους σας με τον παραδοσιακό τρόπο για να τους πείτε πόσο όμορφα περνάτε στις διακοπές σας στην Αντίπαρο. Και θα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να τους πείτε… Με κάποιον παράξενο τρόπο, το συγκεκριμένο μέρος παραμένει ένα μικρό μυστικό στις Κυκλάδες. Είναι ήσυχο, με τις βίλες που έχουν ενσωματωθεί στο τοπικό περιβάλλον, τις παραλίες με αμμουδιά, κάποιες εκ των οποίων αποφεύγουν με έναν υπέροχο τρόπο των μελτέμια του καλοκαιριού. Τα λίγα ξενοδοχεία που υπάρχουν στο χωριό της Αντιπάρου προσφέρουν εκπληκτικές υπηρεσίες, ενώ τα χταπόδια που λιάζονται κρεμασμένα έξω από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού, όπως του Καπετάν Πιπίνου στον Άγιο Γεώργιο ή στου Σταθερού στο λιμάνι δίνουν ένα άλλο χρώμα.

Μετά την αγορά έκτασης από τον Τομ Χανκς στην Αντίπαρο όμως, τα πράγματα άλλαξαν και στον τομέα της διασκέδασης. Το νησί έστρεψε πάνω του τα βλέμματα, ο κόσμος αυξήθηκε χωρίς να το επιβαρύνει με την παρουσία του και οι υπηρεσίες βελτιώθηκαν σημαντικά. Τα μπαρ εξακολουθούν να διατηρούν το παραδοσιακό τους «χρώμα», όμως έγιναν πιο θελκτικά και άλλαξαν ριζικά τον τρόπο διασκέδασης αφού μοιάζουν περισσότερο με μικρά κλαμπ. Παράλληλα, οι επιλογές είναι πολλές και για όλα τα γούστα.

Από το Doors για παραδοσιακούς ροκ ήχους έως το Buzz για χορευτική μουσική και από το Yam για τέλεια κοκτέιλ έως το Rescue για ελληνική μουσική χωρίς… αύριο, κάθε επισκέπτης θα βρει αυτό που ζητάει. Ηρεμία και ξέφρενη διασκέδαση παντρεύονται σε απόσταση μερικών τετραγωνικών, όπως και οι γεύσεις που διαφέρουν από τη γκουρμέ διεθνή κουζίνα μέχρι τις κλασικές παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας. Τα νυχτερινά κλαμπ έχουν κι αυτά τη διαφορετικότητά τους: ο Μύλος προσφέρει αυτό που ζητάει κάθε νέος με έφεση στα καλοκαιρινά χιτ και στον χορό, ενώ η La Luna είναι η πιο cult παραδοσιακή disco των Κυκλάδων, στην οποία γυρίστηκε ακόμη και κινηματογραφική ταινία πριν από μερικά χρόνια.

Ακόμη κι η διαμονή είναι εξίσου διαφορετική: δίπλα στη La Luna βρίσκεται το κάμπινγκ της Αντιπάρου με τη… σχεδόν αποκλειστική παραλία του, ενώ στο κέντρο του νησιού βρίσκεται από φέτος το The Rooster. Πρόκειται για το πρώτο πλήρες «καταφύγιο ταξιδιού» στο νησί, ένα συγκρότημα μεμονωμένων κατοικιών που είναι εναρμονισμένες στο φυσικό τοπίο. Το ξύλο και το μάρμαρο σβήνουν την Κυκλαδίτικη αισθητική και μετατρέπει την περιοχή Λιβάδια του νησιού σε έναν ξεχωριστό προορισμό για όσους ψάχνουν απομόνωση και ηρεμία.

Τέλος, για όσους αγαπούν τα αρχαία, το εντυπωσιακό Δεσποτικό σάς περιμένει. Το μικρό νησάκι στα νότια της Αντιπάρου δείχνει «ξένο», αλλά αποτελεί έναν εκπληκτικό τόπο συλλογής αντικειμένων που η αρχαιολογική σκαπάνη συνεχίζει να φέρνει στο φως σχεδόν κάθε εβδομάδα. Γι’ αυτό θυμηθείτε την επόμενη φορά: η Αντίπαρος τα έχει όλα και σας περιμένει. Δεν υπάρχει λόγος να αργείτε παραπάνω.

Tags