Μεσσηνιακή Μάνη: Η ομορφιά της φύσης συναντά το απόλυτο γαλάζιο!

Μεσσηνιακή Μάνη: Η ομορφιά της φύσης συναντά το απόλυτο γαλάζιο!

Xτισμένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου,  και πίσω από δύο αμμουδερούς κολπίσκους, η Μεσσηνιακή Μάνη αποτελεί ένα ιδιαίτερο μέρος, που παντρεύει με τρόπο απόλυτο την ομορφιά της φύσης με τις φανταστικές χρυσσαφένιες παραλίες. 

Η Μεσσηνιακή ή Αποσκιερή Μάνη σε αντίθεση με τη Λακωνική έχει αρκετό πράσινο, εύφορες κοιλάδες, πλατάνια, λιόδεντρα και αμπελώνες. Η ευλογία των νερών του Ταϋγέτου έχει μεταβάλλει το τοπίο, έχοντας τιθασέψει την πέτρα. Στη Μεσσηνιακή Μάνη, κυριαρχούν οι χαρακτηριστικοί πολεμόπυργοι, η αρχιτεκτονική της πέτρας και η αμυντική διάταξη των οικισμών. Σχεδόν παντού, μπορεί να βρει κανεις γραφικά σοκάκια με πολύχρωμα λουλούδια και πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια. 

Η Καρδαμύλη είναι το πιο γνωστό χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης, το οποίο και περιλαμβάνει δέκα εννέα κοινότητες. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος πλάι στη θάλασσα, κάτω από τη σκιά του Ταϋγέτου.Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα γύρω χωριά, τα οποία "ξεπροβάλλουν" σαν μικροί θυσαυροί και συνθέτουν ένα συνολικά υπέρχο μέρος, ιδανικό για αξέχαστες διακοπές για χαλάρωση, ηρεμία και επικοινωνία με την φύση. Το πιο γνωστό από αυτά, η γειτονική Στούπα διαθέτει τρεις όμορφες παραλίες. Με τα καταγάλανα νερά της και τα γραφικά ταβερνάκια στην προκυμαία, σίγουρα θα σας κατακτήσει, αφού κάθε χρόνο μαζεύει όλο και περισσότερο κόσμο.

Λίγα λόγια για την ιστορία ... 

Η πρώτη ονομασία του χωριού ήταν Ποταμός και είχε πάρει το όνομα το από το ποτάμι που τη διέσχιζε. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Στούπα. Υπάρχουν δύο εκδοχές για τη σημερινή ονομασία του χωριού. Η πρώτη αναφέρει πως το όνομα οφείλεται στην αραβική λέξη στούπα, που σημαίνει παραλία ή γιαλός. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, η ονομασία προέρχεται από τα στουπιά, δηλαδή τις φυτικές ίνες του λιναριού, τα οποία μάζευαν οι ντόπιοι και τα έβαζαν μέσα στη θάλασσα για να μαλακώσουν, ώστε να τα επεξεργαστούν πιο εύκολα. Στη Στούπα έζησαν ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς, όπου από εκεί ο τελευταίος εμπνεύστηκε για την δημιουργία του  αριστουσργήματός του  «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»

 

 

 ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑ 

Πρόκειται για μια παραλλία με χρυσαφένια άμμο, κατάλληλη για οικογένειες, που αποζητούν την ηρεμία σε συνδυασμό με το παιχνίδι με τα παιδιά τους. Δύο υπέροχες πηγές φέρνουν γλυκό νερό από το βουνό, καθιστώντας το νερό κρυστάλλινο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία Καλογριά διαθέτει ξαπλώστρες το καλοκαίρι και φιλικά προς το περιβάλλον θαλάσσια σπορ, για τους λίγο πιο extreme επισκέπτες της. Αυτό σημαίνει ότι συνδυάζει απόλυτα την διακέδαση με την ηρεμία και πραγματικά καλύπτει όλα τα γούστα. Αυτή είναι η παραλία όπου ο συγγραφέας Καζαντζάκης έγραψε το διάσημο μυθιστόρημα ZORBAS THE GREEK, εμπνευσμένο από την ενέργεια της παραλίας.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟΥΠΑ

Αποτελεί την δεύτερη πολυσύχναστη παραλία της δυτικής Μάνης και αποκαλείται ως το «Μαϊάμι» της Μάνης, με γαλαζοπράσινα νερά, χρυσή ψιλή άμμο, αμέτρητες ομπρέλες και ξαπλώστρες και κόσμο που πηγαινοέρχεται ασταμάτητα. Παρά την πολυκοσμία, τα νερά της παραλίας της Στούπας είναι πάντα πεντακάθαρα, καθώς υπόγεια ποτάμια που ξεκινούν από τον Ταΰγετο εκβάλλουν  υποθαλάσσια, και τα ανακυκλώνουν ασταμάτητα. Η απόλυτη δραστηριότητα που συνίσταται για την συγκεκριμένη παραλία είναι η εξερεύνηση του βυθού, οπότε το must have για τους επισκέπτες της είναι η μάσκα! 

 

 

 

 

ΔΙΑΜΟΝΗ 

Η απόλυτη επιλογή για την διαμονή σας, σε μια εξόρμηση στην Μεσσηνιακή Μάνη είναι το υπερσύχρονο συγκρότημα διαμερισμάτων Linari Villas. Το LinariVillas δημιουργήθηκε, για να προσφέρει στους επισκέπτες μια υπέροχη εμπειρία μακριά από το σπίτι. Πρόκειται για πέτρινες κατοικίες, οι οποίες είναι χτισμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται χαρούμενοι, ήρεμοι και ανανεωμένοι μέχρι το τέλος των διακοπών τους. Μόλις 50 βήματα από την παραλία της Στούπας και 250μ. από την παραλία της Καλογριάς, αυτές οι κατοικίες διαθέτουν όλες τις ανέσεις για την διαμονή σας, με εκπληκτική θέα. Η εξυπηρέτηση και η απλότητα αποτελεί προτεραιότητα για το προσωπικό του ξενοδοχείου, το οποίο υπόσχεται  Από τη πρώτη στιγμή που θα φτάσει κάποιος στις πέτρινες κατοικίες του Linari Villas  μας, νιώθει την ζεστασιά, την φιλοξενία, σε συνδυασμο  με την πολυτέλεια. 

Είσαι έτοιμος να αποδράσεις στην Μεσσηνιακή Μάνη; 

 

 

 

Tags