Μύκονος ... Το νησί των ανέμων!

Μύκονος ... Το νησί των ανέμων!

Η Μύκονος βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων και σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Εκείνο που πολλοί αγνοούν, είναι ότι έχει «διπλή προσωπικότητα»: από την μια λαμπερή και κοσμοπολίτικη και από την άλλη γραφική, ρομαντική και ήρεμη.

Η χώρα της Μυκόνου είναι χαρακτηριστική για την ομορφιά της, για το αμπέραντο λευκό των Κυκλάδων και τα πλακόστρωτα σοκάκια της. Στο νησί, υπάρχει μεγάλος κρυμμένος πλούτος, που αξίζει να τον ανακαλύψεις και να μάθεις την ιστορία του.  

Από τις πιό διάσημες γωνιές του νησιού είναι η Μικρή Βενετία, του 18ου αιώνα, όπου οι αρχοντικές κατοικίες των πλούσιων είναι κτισμένες μέσα στη θάλασσα. Στη Xώρα, μπορείς επίσης να επισκεφθείς και τρία αξιόλογα μουσεία: το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου και το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου. Και φυσικά για το τέλος, μια βόλτα στους Ανεμόμυλους είναι απαραίτητη. Οι Κάτω Μύλοι βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, μεταξύ της Αλευκάντρας και της συνοικίας του Νιοχωριού και σήμερα διατηρούνται συνολικά επτά από τους δέκα.

Λίγο πιο νότια, θα συναντήσεις τις δύο πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού, τον Ορνό και τον 'Αγιο Ιωάννη, αλλά και τον οικισμό της Ψαρούς. Όργανωμένες παραλίες, σε μεγάλη έκταση, με καταγάλανα νερά και χρυσή άμμο. Για εσένα που θέλεις να διασκεδάσεις άνευ ορίων, φυσικά πρέπει να επισκεφθείς την διάσημη παραλία του Super Paradise, με πάρτι, που θα σε ξεσηκώσουν.

Τέλος, η Μύκονος, συγκεντρώνει κάθε χρόνο πολλούς surfers και ιστιοπλόους. Υπάρχουν πολλές παραλίες για surfing, αλλά οι πιο ερημικές, είναι και πιο ιδανικές. Επίλεξε ανάμεσα στον Κόρφο, τη Φτελιά και τη Μεγάλη Άμμο, γιατί μπορείς να κάνεις και μαθήματα.

Tags