Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη σε αποκάλυψη σοκ: «Είχε πάει να καταγγείλει τον βιασμό της και οι αστυνομικοί την έδιωξαν»

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη σε αποκάλυψη σοκ: «Είχε πάει να καταγγείλει τον βιασμό της και οι αστυνομικοί την έδιωξαν»

Ο πατέρας της 

Ελένης Τοπαλούδη μίλησε στην ΕΡΤ, το πρωί της Παρασκευής 5 Απριλίου, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία σοκ της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης συγκλόνισε με όσα είπε, αποκαλύπτοντας ότι τον Δεκέμβριο 2017 η κόρη του είχε πάει στην αστυνομία να καταγγείλει τον βιασμό της ωστόσο οι αστυνομικοί της είπαν να βρει το βίντεο του βιασμού και να επιστρέψει για την καταγγελία.

Με αφορμή την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της Ελένης, η οποία δολοφονήθηκε προ τριετίας στη Ρόδο, σε μια υπόθεση που είχε σοκάρει και συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Η 24χρονη κατάφερε και βγήκε ζωντανή και είχε και θάρρος και το κατήγγειλε. Και η Ελένη μας το 2017 είχε υποστεί το ίδιο με χάπια βιασμού από κάποια “καλόπαιδα” τα οποία έχουμε καταγγείλει. Είναι γνωστά αυτά τα ονόματα. Είναι γνωστοί και αυτοί οι δύο αστυνομικοί που είχε πάει, βρίσκοντας το κουράγιο μετά από μια εβδομάδα να πάει και να καταγγείλει το περιστατικό. Δεν μας είπε τίποτα το κορίτσι μας, γιατί δυστυχώς τα κορίτσια σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες ντρέπονται. Δεν φοβούνται, αλλά ντρέπονται. Κι αυτό γίνεται γιατί τους προσφέρουμε απλόχερη αγάπη και ζεστασιά. Δυστυχώς, ούτε οι δύο αστυνομικοί τότε βοήθησαν το κορίτσι μας. Αν ήταν το δικό τους παιδί θα το άφηναν να φύγει;» είπε ο κ. Τοπαλούδης.


«Υπήρχε και συγκάλυψη των αστυνομικών. Την άφησαν έρμαιο σε αυτά κυκλώματα. Αυτό το ροζ κύκλωμα έχει παντού παρακλάδια, και σε μεγάλες πόλεις και σε τουριστικές πόλεις», είπε ακόμα ο ίδιος, λέγοντας πως βγάζει κάποια συμπεράσματα βάσει της καταγωγής των κατηγορουμένων στην υπόθεση της κόρης του, έναντι αυτής των τριών στη νέα υπόθεση.

«Δεν έχουμε χειροπιαστά στοιχεία αλλά καλό είναι να γίνει διερεύνηση προς πάσα κατεύθυνση, στο πανεπιστήμιο της Ρόδου και γενικότερα», είπε ακόμα ο κ. Τοπαλούδης.


«Δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία δολοφονία, η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δυσάρεστη, η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο. Αν δεν πάρουμε κάποια μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την συνεχόμενη και αυξανόμενη βία θα έχουμε μία τεράστια πυρηνική έκρηξη και θα έρθει από την ίδια την κοινωνία. Δεν μπορεί να δεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις», είπε αρχικά ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Τον Δεκέμβριο του 2017 είχε γίνει βιασμός στην Ελένη μας, πήγε στην αστυνομία το κατήγγειλε το συμβάν και ο αστυνομικός και ο αξιωματικός που είχαν υπηρεσία της είπαν ”πήγαινε να βρεις το βίντεο και έλα μετά να κάνεις την καταγγελία”. Υπάρχουν αστυνομικοί που είναι ήρωες, δεν είναι όλοι ίδιοι. Αν ήταν το δικό τους παιδί έτσι θα το διώχνανε;», πρόσθεσε.

«Εύχομαι κάποια στιγμή τα ισόβια γι’ αυτούς τους ειδεχθής δολοφόνους να γίνουν ισόβια», είπε στη συνέχεια. 
 

«Έχουν περάσει έξι χρόνια αλλά ο πόνος “δεν σβήνει ποτέ”. Είναι σαν να μην πέρασε ούτε ένα λεπτό. Η διάρκεια και η περίοδος της ζωής της οικογένειας ενός θύματος χωρίζεται σε δύο περιόδους, την διάρκεια πριν τη δολοφονία του παιδιού και στην μετά τη δολοφονία του παιδιού που επέρχεται ο ψυχικός θάνατος», συμπλήρωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

tlife

Tags