Νικ Κέιβ: «Ούτε γκρινιάρης είμαι ούτε αδιάφορος για να αρνηθώ πρόσκληση για τη στέψη του Καρόλου»

Νικ Κέιβ: «Ούτε γκρινιάρης είμαι ούτε αδιάφορος για να αρνηθώ πρόσκληση για τη στέψη του Καρόλου»

Ο Νικ Κέιβ

αρνήθηκε ότι είναι φιλομοναρχικός ή βασιλικός αφού αποκαλύφθηκε ότι θα παρευρεθεί στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ', λέγοντας ότι «έχει μια ανεξήγητη συναισθηματική προσκόλληση με τους βασιλείς.» Γράφοντας στο ενημερωτικό του δελτίο το Red Hand Files, απαντώντας σε επιστολές από τρεις Αυστραλούς και έναν Βρετανό που εξεπλάγησαν με τα νέα ότι θα παρευρεθεί στη στέψη ως μέρος της αυστραλιανής αντιπροσωπείας, ο Κέιβ τόνισε οτι «δεν είμαι μοναρχικός, ούτε βασιλικός, ούτε ένθερμος ρεπουμπλικανός».

Και πρόσθεσε: «αυτό που επίσης δεν είμαι είναι τόσο εντυπωσιακά αδιάφορος για τον κόσμο και τον τρόπο που λειτουργεί, τόσο ιδεολογικά αγκυλωμένος, τόσο αφόρητα γκρινιάρης, ώστε να αρνηθώ μια πρόσκληση σε αυτό που μάλλον θα είναι το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο της γενιάς μας. Όχι μόνο το πιο σημαντικό, αλλά το πιο περίεργο, το πιο παράξενο».

 
Ο Κέιβ θα δώσει το παρώην στη στέψη το Σάββατο 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ μαζί με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζε, τον ποδοσφαιριστή Σαμ Κερ, τον κωμικό Άνταμ Χιλς, τον γενικό κυβερνήτη και πολλούς άλλους εκπροσώπους από τη γενέτειρά του.

Στο ενημερωτικό του δελτίο, ο Κέιβ περιέγραψε μια φορά που συναντήθηκε με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' σε μια εκδήλωση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, λέγοντας ότι «έμοιαζε σχεδόν εξωγήινη και ήταν η πιο χαρισματική γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ. Ίσως ήταν ο φωτισμός, αλλά στην πραγματικότητα έλαμπε». Αποκάλυψε επίσης πως είχε κλάψει ενώ παρακολουθούσε την κηδεία της βασίλισσας στην τηλεόραση πέρυσι.

«Υποθέτω ότι αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι, πέρα από τις ατέρμονες αλλά απαραίτητες συζητήσεις για την κατάργηση της μοναρχίας, διατηρώ μια ανεξήγητη συναισθηματική προσκόλληση στους βασιλείς– η παράξενη φύση τους, η βαθιά εκκεντρική φύση της όλης υπόθεσης. Αντικατοπτρίζει τέλεια τη μοναδική παραξενιά της ίδιας της Βρετανίας. Απλώς με ελκύει αυτό το πράγμα, το παράξενο, το εντυπωσιακά θεαματικό, αυτό που προκαλεί δέος».

 
Απαντώντας στον συντάκτη της επιστολής από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος ρώτησε: «Τι θα σκεφτόταν ο νεαρός Νικ Κέιβ για αυτό;!», ο Κέιβ έγραψε «ο νεαρός Νικ Κέιβ ήταν, με όλο τον σεβασμό για τον νεαρό Νικ Κέιβ, ν έ ο ς και όπως πολλοί νέοι, ως επί το πλείστον φευγάτος, είμαι λίγο προσεκτικός όταν τον χρησιμοποιώ ως σημείο αναφοράς για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνω. Ήταν χαριτωμένος όμως, θα του το αποδώσω αυτό».

Ο Κέιβ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία, αλλά ζει στη Βρετανία εδώ και χρόνια. Το 2017, ονομάστηκε Αξιωματικός του Τάγματος της Αυστραλίας – τιμή που καθιερώθηκε το 1975 από την Ελισάβετ II. Η στέψη του Καρόλου θα είναι η πρώτη από τότε που στέφθηκε βασίλισσα η Ελισάβετ Β' το 1953

newsbomb

Tags