Κώστας Μπίγαλης: «Λυπάμαι που έχουν λεφτά για δέκα γενεές και ψάχνουν και για την ενδέκατη»

Κώστας Μπίγαλης: «Λυπάμαι που έχουν λεφτά για δέκα γενεές και ψάχνουν και για την ενδέκατη»

"Δεν έχω κάνει περιουσία,

αμειβόμουν κανονικά πάντα και απλώς ζούσα με αξιοπρέπεια" παραδέχεται ο Κώστας Μπίγαλης.
Ο Κώστας Μπίγαλης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου όπου και μίλησε για πολλά. Ανάμεσα σε άλλα, μάλιστα, ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρθηκε τόσο στις οικονομικές του απολαβές κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης μουσικής του διαδρομής όσο και στα δυο του εγγόνια.

Καταφέρατε να αποκτήσετε μια μεγάλη περιουσία;

Δεν έχω κάνει περιουσία. Δεν ήμουν από τους λαϊκούς τραγουδιστές που έπαιρναν μεγάλα νυχτοκάματα. Αμειβόμουν κανονικά πάντα και απλώς ζούσα με αξιοπρέπεια. Τα χρήματα που έβγαζα, τα επένδυα στη δουλειά, έκανα βέβαια και κάποιες επιλογές που δεν μου βγήκαν. Έκανα στούντιο ηχογράφησης γιατί παρότι έχω γίνει γνωστός ως τραγουδιστής, πρώτα είμαι δημιουργός και μετά οτιδήποτε άλλο. Για να είσαι δημιουργός λοιπόν και να ψάχνεις αυτά που θέλεις, χρειάζεσαι ένα μουσικό εργαστήριο.

Τώρα λοιπόν έχω ένα ψηφιακό στούντιο στο σπίτι, γιατί θέλω να ασχοληθώ με την κινηματογραφική μουσική και τη μουσική για σειρές. Έτσι ό,τι χρήματα μπόρεσα να βγάλω, τα επένδυσα σ’ αυτό. Για τον εαυτό μου είμαι λιτός και λυπάμαι για τους ανθρώπους που έχουν λεφτά για δέκα γενεές και ψάχνουν και για την ενδέκατη.

Έχετε δύο εγγόνια θα θέλατε να ακολουθήσουν τα δικά σας βήματα;

Δεν μου έχουν εκφράσει κάποια τέτοια επιθυμία. Η εγγονή μου η Ζωίτσα, έχει ταλέντο στα εικαστικά, ζωγραφίζει καλά και πιστεύω ότι θα πετύχει στη ζωή της. Ο μεγάλος εγγονός μου, ο Νίκος, είναι επιστήμονας, είναι στο Πολυτεχνείο.

zappit

Tags