Η «πλατινένια πουτίγκα» της Βασίλισσας Ελισάβετ που στέφτηκε νικήτρια ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια

Η «πλατινένια πουτίγκα» της Βασίλισσας Ελισάβετ που στέφτηκε νικήτρια ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια

Η «Lemon Swiss Roll & Amaretti» κέρδισε

τον πρωτότυπο διαγωνισμό του παλατιού
Η πουτίγκα για τους κατοίκους της Βρετανίας θεωρείται το παραδοσιακό τους έδεσμα και έτσι είναι λογικό πως δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η πουτίγκα «Lemon Swiss Roll & Amaretti» που έχει κρέμα λεμόνι, ζελέ, πλούσια σαντιγί αλλά και θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι της κειμενογράφου Τζέμα Μέλβιν (Jemma Melvin) στέφθηκε η νικήτρια του «Platinum Jubilee Pudding», ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια που πήραν μέρος στο πρωτότυπο διαγωνισμό του παλατιού, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η «Lemon Swiss Roll & Amaretti» ανακηρύχθηκε και επίσημα η «πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας».

Η Μέλβιν, η οποία κατάγεται από το Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, δήλωσε ότι «αυτό το συγκεκριμένο γλυκό είναι φόρος τιμής σε τρεις γυναίκες: στη γιαγιά μου, στη νταντά μου και στη Βασίλισσα. Η γιαγιά μου με έμαθε να ψήνω, μου έμαθε τα πάντα από την αρχή»

«Το χαρακτηριστικό πιάτο της νταντάς μου ήταν πάντα ένα Τράιφλ – συνηθίζαμε να την αποκαλούμε “Βασίλισσα των Τράιφλς”. Και η Βασίλισσα έφαγε επιδόρπιο λεμονιού στον γάμο της» πρόσθεσε.


Η νικήτρια ανακοινώθηκε από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλλα, σε τηλεοπτική εκπομπή και λίγο αργότερα οι διοργανωτές δημοσίευσαν τη συνταγή στο διαδίκτυο.

newsbeast
Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Tags