Ο Έλον Μασκ για μία ακόμη φορά
εξέφρασε δημόσια την αγάπη του για την αρχαία Ελλάδα, με μία ανάρτηση για το Λυκούργο
Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ μοιράστηκε μια εμπνευσμένη ιστορία για τον Λυκούργο, το νομοθέτη της αρχαίας Σπάρτης, που καθιέρωσε τον στρατιωτικό προσανατολισμό της σπαρτιατικής κοινωνίας.
Αυτή η αρχαία ιστορία επικεντρώνεται στην εξαιρετική ικανότητα του Λυκούργου να καλλιεργεί τη συγχώρεση και να ξεπερνά την επιθυμία για εκδίκηση, διδάσκοντας ένα πολύτιμο μάθημα δύναμης και ανθεκτικότητας
Ο Μασκ γράφει σχετικά: «Σχετικά με τον Λυκούργο, ιδρυτή της Σπάρτης. Η κομβική στιγμή στη δημιουργία της Σπάρτης ήρθε όταν ο Λυκούργος πρότεινε ριζοσπαστικούς νόμους που θα μεταμόρφωναν το κράτος και θα έκαναν τους πολίτες, τους μεγαλύτερους πολεμιστές στην ιστορία.
Ένα μέλος της συνέλευσης προσβλήθηκε τόσο πολύ που χτύπησε τον Λυκούργο στο μάτι. Ο Λυκούργος θα μπορούσε άνετα να τον σκοτώσει και όλοι το ήξεραν. Αντίθετα, στάθηκε εκεί με το μάτι του κατεστραμμένο και κάλεσε αυτόν τον άντρα στο σπίτι του για δείπνο, πείθοντας τον τελικά να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του.
Μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι νόμοι, ο Λυκούργος έφυγε για το ναό, λέγοντας ότι οι νόμοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι να επιστρέψει. Τότε ο Λυκούργος πέθανε από την πείνα. Το μάθημα εδώ είναι ότι η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ, κάνει μία ανάρτηση στα ελληνικά, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί τον Ιούνιο 2021, όταν ο μεγιστάνας είχε αναρτήσει αρχαία ελληνικά. «Εἰδέναι μέν μηδέν πλήν αὐτό τοῦτο εἰδέναι», είχε γράψει που στα νεοελληνικά μεταφράζεται ως: «Δεν ήξερε τίποτα, αλλά αυτό ακριβώς το ήξερε».
Το σχόλιο, είχε γίνει σε ένα κείμενο μιας χιουμοριστικής ιστοσελίδας με τίτλο «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μαθαίνει στο Ivy League University νέες τεχνικές πλύσης εγκεφάλου» και όπως ήταν φυσικό όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται τι 'ήθελε πει ο Έλον Μασκ.
Τον περασμένο Οκτώβριο, ο 51χρονος μεγιστάνας έκανε ένα αινιγματικό tweet στα ελληνικά γράφοντας απλά τη λέξη «διαλεκτική», προκαλώντας για μία ακόμη φορά φρενίτιδα και «θύελλα» αναζητήσεων.