5 Λάθη που κάνεις πάντα στην εσωτερική διακόσμηση σπιτιού!

5 Λάθη που κάνεις πάντα στην εσωτερική διακόσμηση σπιτιού!

Θέλεις να διακοσμήσεις το εσωτερικό του σπιτιού σου σαν επαγγελματίας; Δες εδώ έξυπνες ιδέες

Σενάριο σε όλους μας γνωστό: αγοράζεις με μεγάλη χαρά και όταν πηγαίνεις στο σπίτι συνειδητοποιείς ότι απλά μαγεύτηκες από την ομορφιά του και τελικά, ό,τι αγόρασες δεν πολυ-ταιριάζει στον χώρο σου.

Στην ουσία η διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού χρειάζεται ένα έμπειρο μάτι, όπως αυτό του διακοσμητή εσωτερικών χώρων και του επαγγελματία επιπλοποιού.

 

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις:

1.Κλίμακα εσωτερικής διακόσμησης  Το βασικότερο ίσως λάθος που κάνεις, είναι ότι διαλέγεις όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς μέσα σε έναν χώρο στο ίδιο μέγεθος, με προτίμηση στα πολλά και μικρά διακοσμητικά.Αν θέλεις όμως το αποτέλεσμα σου να είναι όπως στις φωτογραφίες των περιοδικών, με ιδέες για το σπίτι, θα πρέπει να παίξεις με τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη σε ύψος αλλά και πλάτος, από έπιπλα μέχρι και πίνακες

2.Προϋπολογισμός και πλάνο για τις αγορές.Επειδή όταν βγαίνουμε για ψώνια, ειδικά εμείς οι γυναίκες, δεν μπορούμε να συγκρατηθούμε όταν μας αρέσει κάτι πολύ, καλό θα ήταν πριν φύγεις από το σπίτι σου να έχεις κάνει ένα πλάνο του σπιτιού σου και να έχεις συγκεκριμένο ποσό χρημάτων μαζί σου. Στην ουσία θα πρέπει να μετρήσεις τις διαστάσεις του χώρου σου και να κάνεις ένα σχέδιο σε ένα φύλο χαρτί, ούτως ώστε αν βρεθείς σε κάποια έκθεση επίπλων να μπορείς να έχεις μια ιδέα για το που θα μπει το κάθε τι.

3.Διάταξη αντικειμένων. Όλες μας κατά καιρούς μαζεύουμε διάφορα διακοσμητικά, όπως κεριά, βαζάκια ή ακόμη και μπομπονιέρες που ξεκινούν σαν μεμονωμένα κομμάτια και καταλήγουν ολόκληρη συλλογή.Το μεγάλο λάθος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι τα διασκορπίζεις σε όλο το δωμάτιο. Αν θες όμως μια πιο σωστή και αρμονική διακόσμηση, θα πρέπει να τα χωρίσεις σε γκρουπάκια ούτως ώστε όλα τα όμοια να βρίσκονται μαζί.

4.Ζήτα δεύτερη γνώμη. Ακόμη και οι πιο πετυχημένοι designers κάνουν λάθη, άρα πόσο μάλλον εμείς. Όταν βλέπεις και ζεις διαρκώς έναν χώρο, χάνεις την αίσθηση του πώς θα έπρεπε να είναι και καλό θα ήταν να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.

5.Δώσε χαρακτήρα στη διακόσμηση. Βασικό λάθος, είναι ότι επιλέγεις τα έπιπλα και τα διακοσμητικά από ένα κατάστημα και όλα μαζί. Έτσι το μόνο που καταφέρνεις είναι να μοιάζει το σπίτι σου να μία έκθεση επίπλων χωρίς χαρακτήρα. Άρα τι κάνεις;

Θυμήσου: Μην τα ψωνίζεις όλα μαζί και όλα στο ίδιο στυλ. Είδες μια πιο περίεργη πολυθρόνα και σου άρεσε; Μην κολλήσεις ότι δεν έχει το ίδιο σχήμα με τις άλλες, απλά αγόρασε την.Δώσε στον χώρο τον αέρα της προσωπικότητάς σου και θα σε ανταμοίψει με στιγμές χαλάρωσης και καλή αύρα!

Tags